Den individuelle oplevelsesgave - Enetime med falkoneren! Se mere her... Download brochure

Amerikansk tårnfalk

Falkonergården har en amerikansk tårnfalk.

Den amerikanske tårnfalk hører til blandt verdens allermindste rovfugle. Dens vægt er kun lidt over 100 gram. Som navnet siger lever denne lille falke i Amerika. Den findes helt i nord ved trægrænsen og så sydligt som Chile og De vestindiske øer. Dens føde består hovedsagelig af mus, insekter, firben, flagermus og spurve. Som de fleste andre falkearter lever den i det åbne landskab, men vil alligevel gerne have et hul i et træ som redeplads, men også huller i brinker eller klinter kan gå an.

Den amerikanske tårnfalk kan ofte findes i nogle af de varmeste ørkenområder i Amerika og vand behøver den ikke, idet den får væskebehovet stillet via dens føde (mus og spurve). Dog tilpasses den levevis i disse tilfælde de varme forhold, så fødesøgning finder sted om morgenen og om aftenen.

Ligesom den europæisk tårnfalk får den amerikanske mange æg – helt op til 7, men det er dog mere normalt med 4-5.