Den individuelle oplevelsesgave - Enetime med falkoneren! Se mere her... Download brochure

Rødhalet musvåge

Falkonergården har en rødhalet musvåge: Lady (hun fra 2007).

Den mest almindelige musvåge i nordamerika. Den findes normalt kun fra Alaska og til Caribien, hvorfra den har fået sit latinske navn: Buteo Jamicensis.

Den findes i farvenuancer fra næsten helt hvid til næsten helt sort, men de er alle kendetegnet ved den markante røde hale. Ligesom den europæiske musvåge er dens fødevalg meget varieret. Den kan leve af alt fra græshopper og andre insekter til slanger, mus, jordegern samt kaniner. Den rødhalede musvåge er væsentlig tungere (ca. 33%) end den europæiske, hvilket bevirker, at den rødhalede musvåge er meget populær som jagtfugl, da det er en god kanindræber.

Parret får 1-4 æg og rugetiden er 30 dage. Ungerne er flyvefærdige, når de er 45 dage gamle.