Den individuelle oplevelsesgave - Enetime med falkoneren! Se mere her... Download brochure
  • Edith Wenzel træner med fuglene

Program

Programmet indledes i en af de stråtækte længer på Falkonergården. Her er en række enestående fotos fra rovfuglenes liv og fra falkonerenes bedrifter i middelalderen og renæssancen. Der er desuden udstillet en del af det udstyr, (hætter, handsker, tasker mv.), som bruges under træningen af rovfuglene. Under den indendørs orientering præsenteres  elleonorafalk fritflyvende. Man oplever endvidere amerikansk kongemusvåge flyve frit i lokalet.

Vedr. COVID 19: Hvis der er mange gæster vil hele programmet blive gennemført udendørs.

Rødhalet musvåge i fotoudstillingen

Demonstrationen fortsætter udenfor, hvor gæsterne oplever rovfuglene i tæt samarbejde med falkoneren lige oven over publikum i smukke omgivelser. Et af højdepunkterne er, når steppeørnen flyver få centimeter over publikums hoveder.

Et andet højdepunkt er præsentation af samarbejdet mellem hest og falkoner.

 

Hest og Falkoner på Falkonergården

Se træning af Lannerfalken Gunhild og den islandske hest Eyja

Slået op af Falkonergården i Lørdag den 28. juli 2018

Også udendørs ledsages oplevelsen løbende af en spændende orientering.

Steppeørnen Astana sendes afsted fra falkonerens handske.

Slagfalk styrtdykker over publikums hoveder.

Slagfalk styrtdykker over publikums hoveder.

Efter forevisningen er der mulighed for at købe souvenirs, litteratur og plakater samt få besvaret spørgsmål.

Adgang til Falkonergården 30 minutter før forevisning, der starter præcis på de angivne åbningstider. Det er ikke nødvendigt at reservere plads.

Forevisningen gennemføres uanset vejrliget, men tilpasses dette, således at en større del af programmet gennemføres indendørs i tilfælde af regnvejr. Husk fornuftigt overtøj til regnvejrsdage. Falkonergården har siden åbningen i 1990 aldrig aflyst en forevisning grundet dårligt vejr.

Adgangsforhold for handicappede: Det er muligt at parkere meget tæt på Falkonergårdens udstillingslænge og kørestole kan uden problemer køre ind i længen. Der er ligeledes fin mulighed for at opleve programmet fra kørestol udendørs.

Programmet gennemføres normalt alene på dansk, men hvis der er flere udenlandske gæster, introduceres fuglene kort på engelsk og der udleveres et resume af programmet på engelsk.

ophelia-til-lokken

Falken trænes til lokke på traditionel vis