fbpx
  • Årvågen rødhalet musvåge

edith-og-slagfalk

“En veloplagt Edith Wenzel guidede en henført skare ind i rovfuglenes fascinerende univers(…) Det var en betagende og imponerende opvisning i superelegant flyveteknik og naturlig strømlinethed, og der gik et sus genem publikum, da den vævre vandrefalk lettede fra bakketoppen for at styrtdykke mod Edith Wenzels lokkemad. (….) En medrivende og oplysende eftermiddag i selskab med disse luftens Porcher.”

– Helsingør Dagblad

“Det ser flot ud, når en rovfugl dykker ned med 200 km i timen og sætter kløerne i sit bytte. Det kan man opleve på tæt hold på Falkonergården i Fredensborg. Her bliver trænede ørne, galke og musvåger i fri flugt fordret på åbne vidder foran gæsterne. ”

– Politiken

“På hendes arm sidder en vandrefalk på en kraftig læderhandske og hakker duekød i sig. og da der er faldet ro over forsamlingen, går Edith Wenzel rundt fra barn til barn og lader hver enkelt ae falken.”

– Jyllands Posten

“Det er utroligt at se den utilnærmelige steppeørn på så klods hold. Smuk og elegant, men også dødbringende for sine omgivelser. ”

– Jyllands Posten

“Edith Wenzel har stor rutine efter at have arbejdet med rovfugle i omkring 30 år.”

– Politiken

“Lad bamser, rævehaler og minkpelse blive hjemme og medbring i stedet børn og kamera på en udflugt til Fredensborg Falkonergård.”

– Jyllands Posten

“Luftrummet over Fredensborg på Sjælland er fuld af historiske vingesus, når Falkonergården viser rovfuglene frem.”

– Politiken

falkelokke

Udtalelser i forbindelse med udgivelsen af “Kunsten at jage med rovfugle”

“Bogen er skrevet med stor entusiasme, og den er i subjektive vurderinger særdeles informativ. Man kommer hele vejen rund fra dværgfalk til vandrefalk og jagtfalke. Fra spurvehøg til kongeørn. Edith Wenzel har 104 sider skrevet en bog, der med farvebilleder, taget af Frank Wenzel, er spændende at læse og genstudere.”

– Frank Esmann, Århus Stiftidende

“Bogen er særdeles flot trykt med en række fremragende farvefotos af såvel rovfugle som falkonerer, og bogens tekst er letlæst. Det er den eneste samlede bog på dansk om falkonerjagt – bortset fra den nu bedagede bog af C.J. Tillisch Falkonerjagten og dens historie (1949).”

– Lektørudtalelse, ibc, Jens Bråten

“En omhyggelig indføring i falkejagens kultur og historie og med gode råd om anskaffelse af rovfugle”

– P1 Kulturnyt v/Jens Frobenius

“At blive falkoner kræver lang tids erfaring og arbejde, konstaterer den 33-årige Edith Wenzel i sin smukt illustrerede bog “Kunsten at jage med rovfugle”, som netop er udkommet. Og hun ved hvad hun snakker om, da hun bogstavelig talt er vokset op med rovfugle omkring sig. I 1990 åbnede hun sammen med sin mand Fredensborg Falkonergård i Nordsjælland, landet første falkonergård i 200 år…. Ediths bog er velskrevet og informativ. Falkejagt og rovfugle i fangenskab er emner, der fortsat vækker debat og stærke følelser. Som falkoner fremhæver Edith Wenzel de positive sider af falkonersporten. Men hun gør det på en seriøs måde, så bogen kan anbefales til både tilhængere og modstandere af “kunsten at jage med rovfugle”.

– Søren Olsen, Midtjyllands Avis

“Forfatteren fortæller lidt behersket men alligevel med begejstring og ildhu om falkejagtens historie, om falkene og andre rovfugle, som bruges til jagt, og om hvad der skal til for at blive falkoner. Selvom man ikke umiddelbart tænker på at anskaffe sig en jagtfalk eller kongeørn er bogen værd at købe.”

– Vildtbiolog Hans Bjarne Hansen, Morgenavisen Jyllandsposten