fbpx
Den individuelle oplevelsesgave - Enetime med falkoneren! Se mere her... Download brochure
  • Edith Wenzel træner med fuglene

Program

I programmet bliver man ført igennem de fascinerende rovfugles univers. Der vil være både falke og ørne, og i år præsenteres også to store amerikanske musvåger. Det er verdens største musvågeart, kongemusvågen, samt den smukke rødhalede musvåge. De er – som de øvrige fugle – trænet til at flyve ganske tæt på publikum.
Falkonergårdens forevisninger starter indendørs og fortsætter udendørs, hvor der fra det store bænkområde er en fantastisk udsigt til bakker og sø samt Endrup Hegn, der grænser lige op til Falkonergårdens marker.

Programmet gennemføres uanset vejrets beskaffenhed, så husk tøj til dagens vejrlig.

Billetsalg 30 minutter før programstart.

Det er ikke nødvendigt at bestille plads, men en god ide at være her 15 minutter før programstart. 

Gæsterne oplever rovfuglene i tæt samarbejde med falkoneren lige oven over publikum i smukke omgivelser. Et af højdepunkterne er, når steppeørnen flyver få centimeter over publikums hoveder.

Se videoen her:

Slagfalken præsenteres på hånden helt tæt på publikum efter flyvning.

Rødhalet musvåge

Aplomadofalk dykker.

Efter forevisningen er der mulighed for at købe souvenirs, litteratur og plakater samt få besvaret spørgsmål.

Adgang til Falkonergården 30 minutter før forevisning, der starter præcis på de angivne åbningstider. Det er ikke nødvendigt at reservere plads.

Forevisningen gennemføres uanset vejrliget, men tilpasses dette. Husk fornuftigt overtøj til regnvejrsdage. Falkonergården har siden åbningen i 1990 aldrig aflyst en forevisning grundet dårligt vejr.

Adgangsforhold for handicappede: Det er muligt at parkere meget tæt på Falkonergårdens udstillingslænge og kørestole kan uden problemer køre ind i længen. Der er ligeledes fin mulighed for at opleve programmet fra kørestol udendørs.

Programmet gennemføres normalt alene på dansk, men hvis der er flere udenlandske gæster, introduceres fuglene kort på engelsk og der udleveres et resume af programmet på engelsk.

ophelia-til-lokken

Falken trænes til lokke på traditionel vis