fbpx
  • Årvågen rødhalet musvåge

Efterårsferie med oplevelser

vandrefalk400

Falkonergården har åbent alle dage i skolernes efterårsferie (lørdag 13. – søndag 21. oktober) kl. 1500. Billetsalg åbner kl. 1430.

Herefter holder vi vinterlukket til maj 2013.

I mere end 20 år har Falkonergården gjort noget særligt ud af efterårsferien – hvor programmerne specielt henvender sig til børn, men selvfølgelig er efteråret også jagttid, og dermed er vi ved at gøre den nye vandrefalk Frigg klar til at flyve for en masse glade gæster. Vandrefalken har altid spilleten særlig rolle i falkejagtens historie, da den nok er den mest populære falk til jagtbrug. Det er også Danmarks største falkeart.

Efteråret kan også være ensbetydende med lidt barskt vejr, men heldigvis er vandrefalken en fugl, som kan flyve i nogle gode regnbyger og selv en god lille efterårsstorm bringer ikke denne falk ud af kurs.

Træningen af falke, høge og ørne foregår i et område, som for 700 år siden var Valdemar Atterdags jagtmarker, og for 500 år siden var det Frederik II, som tumlede sine jagtdyr og fugle ved Esrum. Nu kan man nyde det smukke landskab med søer, skov og marker som baggrund til falkonerens træning af de store jagtfugle.

Programmet gennemføres uanset vejrets beskaffenhed.