fbpx
  • Årvågen rødhalet musvåge

Falk i varmluftsballon over Dubai

ballon1

Klokken 6 et sted ude i ørkenen uden for Dubai var mødested for en speciel tur med en varmluftballon. Ikke nok med at 22 passagerer skulle op og nyde solopgangen over Sheik Maktoum naturreservat ca. 75 km uden for Dubai – så skulle en ung præriefalk også med. Falken Praire skulle med op med sin amerikanske falkoner, og når ballonen var i max højde, skulle falken selv flyve.

I ca. 1.400 meter var vi nået maksimal højde – et lille stykke over det tynde skydække blev hætten fjernet fra falken, og den fik lejlighed til at nyde den kolde morgen og den smukke udsigt til solens første stråler over bjergene i Oman. Inden falken startede flyvningen, blev den præsenteret for noget af dens morgenmad – den virkede desværre ikke særlig interesseret, og det fik vi også bekræftet senere. Da falken fløj afsted, så den sig ikke tilbage, men steg yderligere og blev hurtigt til en meget lille prik.

Os uden fjer nød den meget smukke ørken, som gik fra grå nuancer til røde varme farver, og under os var et forbavsende rigt dyreliv. Bl.a den arabiske oryx, gazeller og ikke mindst den ret sjældne trappe (hønsefugl).

Ballon2

Vi stiger stadigvæk og lyset kommer endnu kun fra flammerne, der varmer luften op i den kæmpe ballon. Falken sidder med hætte, og vi andre ser på de to andre varmluftballoner i det fjerne.